• Dropshipping is een business model dat verkopers toelaat om van overal te werken omdat ze geen magazijn hoeven te huren, een kantoor te onderhouden en werknemers in te huren.

Alles wat ze moeten hebben is een computer die ze kunnen gebruiken om de website te beheren die hun producten verkoopt. Dus, de belangrijkste kosten die de verkoper moet betalen in verband met zijn dropshipping business hebben betrekking op de kosten van het runnen en marketing van zijn website, bv. hosting kosten, domeinregistratie, aankoop en onderhoud van webapplicaties, en voor reclame voor de website.

Als een traditioneel bedrijf uitbreidt, moet het gewoonlijk extra middelen investeren om de capaciteit te vergroten om meer klanten te kunnen bedienen. Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn een extra magazijn worden gekocht of gehuurd en moeten meer werknemers worden aangenomen op de verzendafdeling van dat bedrijf. Echter, verkopers die zich bezighouden met dropshipping kunnen hun bedrijf uitbreiden zonder dergelijke extra kosten op te lopen. Integendeel, leveranciers bieden meestal kortingen aan verkopers die grote hoeveelheden goederen aankopen. De mogelijkheid om een bedrijf uit te breiden, zonder veel gedoe, maakt dropshipping een geschikt businessmodel voor digitale nomaden. Het is niet nodig om magazijnen te inspecteren en te huren, te onderhandelen en arbeidsovereenkomsten te ondertekenen, en inventaris – en verzending processen te organiseren.

Om de eenzaamheid en het isolement te vermijden die met werken op afstand gepaard gaan, komen digitale nomaden die aan dropshipping doen vaak samen in co-working centra in exotische oorden, zoals Bali en Sri Lanka. Het Amerikaanse technologietijdschrift Wired beschreef de activiteiten van digitale nomaden die actief zijn in de co-working ruimtes in Canggu, Bali, als volgt:

“Binnen de co-working spaces van de stad (Dojo is de oudste in Canggu, Outpost de nieuwe de nieuwe uitdager), bouwen mensen een zakenimperium op door producten te verkopen die ze nog nooit hebben verhandeld, uit landen die ze nog nooit hebben bezocht, aan consumenten die ze nog nooit hebben ontmoet. Welkom in de wereld van dropshipping.”

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…