Wij zijn fiscaal juristen en ‘estate planners’, wij dragen persoonlijke dienstverlening hoog in het vaandel. Verder staat bij ons helderheid centraal: helderheid in de adviezen en in de tarieven. Het kantoor is gesticht door Iven De Hoon, die reeds een 25 tal jaren ervaring heeft opgebouwd in fiscale en juridische dienstverlening. Iven De Hoon is auteur van diverse boeken en bijdragen.

Waarin zijn we sterk?

  • Internationaal belastingadvies
  • Het uit tekenen van een creatieve maar legale fiscale structuur voor uw bedrijf
  • Begeleiding bij het opzetten van bedrijven in het buitenland
  • Vermogensplanning
  • Fiscaal advies in het algemeen
  • Successie- en schenkingsplanning
  • Advies aan Nederbelgen

Hoe werken wij?

Bij ons wordt u persoonlijk begeleid, u krijgt uw vaste contactpersoon die altijd voor u ter beschikking staat. Wij werken niet van 9 tot 5! Wij zijn ook ondernemers. Bij ons wordt u niet éénmaal ontvangen door de partner en vervolgens belandt uw dossier bij een assistent die wel de tarieven van de partner hanteert. Wij werken kleinschalig, dit betekent concreet dat de persoon die u de eerste keer ontmoet, u gedurende het ganse traject begeleidt. Wij beschouwen ons als ‘boutique fiscalisten’.

Wij houden niet van ellenlange adviezen waar u niet veel wijzer van wordt. Neen, wij antwoorden concreet op uw vragen. Wij zijn geen academici. Doen staat voorop. Wij denken ruimdenkend met u mee, binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten.

Onze tarieven

Wij houden van een heldere tarievenstructuur en duidelijke afspraken. Als een aannemer een offerte kan maken voor een verbouwing, dan moeten adviseurs die hun vak kennen dat ook kunnen voor een advies. Wenst u een vaste prijsafspraak voor een opdracht, dan maken wij voor u een vaste prijsafspraak. Wenst u per uur te worden gefactureerd, dan doen wij dit. Ons uurtarief is 200 EUR.

Online advies

Wij willen optimaal gebruik maken van het internet. Bezoek dan ook onze meer dan interessante websites.

U heeft als ondernemer niet altijd tijd u te verplaatsen, alhoewel u steeds van harte welkom bent, daarom bieden wij u de mogelijkheid aan ook online advies te bekomen. Want soms heeft u een specifieke vraag waar u graag snel een antwoordje op wenst.

Indien nodig kan u later nog altijd bijkomend een persoonlijk onderhoud of telefonisch advies vragen. Ook kan u een skypeadvies aanvragen, 100 EUR voor een half uur.

Wie is Iven De Hoon?

Iven De Hoon studeerde rechten (Universiteit Antwerpen) en haalde een bijzonder licentie in ‘Fiscaliteit en Boekhoudkundig Onderzoek’ (Vlerick Institute, Universiteit Gent). In 2009 won hij de ‘Willoughby Memorial Price’ (St. Jezus College Oxford).

Hij was ruim 15 jaar hoofdredacteur van de succesvolle adviesbrieven Tips en Advies Belastingen en Tips en Advies Vastgoed van uitgeverij Indicator. Hij schreef ook diverse boeken en bijdragen inzake fiscaliteit, waaronder ‘Belastingparadijzen’ en ‘Hoe maak ik mij onzichtbaar voor de fiscus’ (Roularta Books).

Zijn handelsmerk is een vlotte en toegankelijke stijl, zodat een soms taaie materie voor iedereen begrijpbaar en boeiend wordt.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…