We gaan hier niet het proces maken van de corona-waanzin maar wat te verwachten was, wordt nu waarheid. Iemand moet de uitdeelpolitiek van de regering gaan betalen. De geschiedenis zal uitwijzen dat de meeste van de maatregelen die het voorbije jaar werden genomen, klinkklare nonsens zijn maar ondertussen is het kwaad geschied en zal de overheidsschuld naar nooit geziene hoogten schieten.

En ja wie gaat deze waanzin betalen, gezinnen met hoge inkomens en bedrijven die door de coronacrisis goed hebben geboerd. Dit is tenminste wat het IMF bepleit, dit bovenop een algemene stijging van de belastingen die er al volop aankomen (zie USA, UK…). Weerom worden de creatievelingen gestraft, want je bent zomaar niet succesvol als onderneming of je hebt zomaar geen hoog inkomen. Iedereen zit niet thuis met een uitkering te cocoonen en te Netflixen, neen zij die een crisis als een uitdaging zien om succesvol te zijn worden weerom gestraft. Misschien kan de met belastinggeld volgevreten overheid op dieet gaan. Er is gewoon geen plaats meer voor enige belastingverhoging, helemaal niet, ook niet vanwege corona! 

Een tijdelijke verhoging op de personenbelasting wordt bv. gesuggereerd. Ah, ja voormalige premier Dehaene voerde ook een tijdelijke crisisbelasting in, de zgn. opcentiemen, deze belasting hield meer dan 15 jaar stand.

Laat u niet kisten! De wereld is meer dan de muren van uw woning of de haag van uw tuin. Pak uw laptop en ga daar waar je nog fiscale ademruimte krijgt en je ondernemerschap wordt geapprecieerd, in plaats van ontmoedigd. Wacht niet tot het te laat is!

Contacteer ons voor een concreet stappenplan naar de fiscale vrijheid. Laat belastingen betalen over aan de grijze massa, wees legaal creatief nu het nog kan!

Contacteer ons

 

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…