Deze week hebben we wat te vieren. Aangezien er blijkbaar niet geraakt wordt aan de notionele intrestaftrek, zijn we in een goede bui. Dit heuglijk nieuws vieren we met een extra tip rond de notionele intrestaftrek. Stel uw werkvennootschap heeft een bedrijfsgebouw.

Het kan – maar u moet aan het rekenen slaan – lonen dat u dit bedrijfsgebouw tegen 0% inbrengrecht in een nieuwe vennootschap. Meer nog dit bedrijfsgebouw wordt ingebracht als inbreng in natura in het kapitaal.

De nieuwe vennootschap geniet dan de notionele intrestaftrek op een hogere waarde dan in de oude vennootschap. De oude vennootschap betaalt wel op de meerwaarde vennootschapsbelasting maar die kan u mogelijk gespreid laten belasten door een herinvestering. Dus zoals u ziet hangt veel af van de feitelijke situatie maar het kan dus soms erg interessant zijn.

Omdat we in een goede bui zijn nog een extra tip. Iemand vraagt ons of een vader die in Frankrijk woont, roerende goederen kan schenken aan zijn kinderen die in België wonen en dit aan 3%. Kan dit? Vader woont immers niet meer in België! Ja dit kan en wordt door de fiscus aanvaard. Leuk toch.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…