Geachte, beste,

Na de tegenvallende begrotingscijfers van de regering, zetten we ons best schrap voor nog meer belastingverhogende ingrepen. We zijn er klaar voor. Deze week een tip om uw netto koopkracht als moegetergde bedrijfsleider of bestuurder op te krikken… Heeft u een vennootschap laat dan gewoon uw elektriciteits- en uw verwarmingsfacturen door uw vennootschap betalen. Dit gebeurt nog te weinig. Natuurlijk wordt u belast op een zgn. ‘voordeel alle aard’ omdat uw vennootschap zo veel goedheid heeft om deze factuur voor u te betalen. Maar dit voordeel wordt forfaitair bepaald op 1770 EUR (verwarming plus elektriciteit), ook als uw factuur bv. 7500 EUR bedraagt.

De vennootschap hoeft zelfs niet een stukje te huren in uw privé woning, dit geldt ook als u de woning voor 100% privé gebruikt. Ook als de vennootschap maar 10% huurt dan nog mag de vennootschap de factuur voor 100 % aftrekken en wordt u maar belast op maximaal 1770 EUR. Tevens zal u dan nog voor 10% de BTW recupereren. We mogen toch ook eens fiscaal lichtjes genieten. Zet uiteraard de gas en elektriciteit op naam van de vennootschap, dit is nogal wiedes. Ofwel betaalt u uw belastingen op 1770 EUR of anders boekt u het weg op uw rekeningcourant. Doen deze tip!

Speciaal voor onze Limburgse vrienden, organiseren we op donderdag 5 juni een seminar rond offshore-structuren te Hasselt. U kan zich nu al inschrijven via de website of door het doen van een mailtje naar info@dehoon.be. Verder zal volgende maandag ons druk bezochte website : www.bespaarbelastingen.be in een nieuw kleedje steken.

Met vriendelijke groeten,

I De Hoon
Director
www.dehoon.be

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…