Heel wat ouders wensen hun kinderen een steuntje in de rug te geven en schenken hen via de notaris bv. een grond, een woning of geld. Maar we weten ook dat kinderen soms kunnen ‘ontsporen’, op dat ogenblik zou u soms graag uw schenking ‘herroepen’ maar dan is het te laat want ‘gegeven is gegeven’.

Maar de 19de eeuwse wetgever heeft echter voorzien onder het motto ‘wind en vrouwen zijn nooit te vertrouwen’ dat een schenking aan een echtgenote wél kan herroepen worden. Wat heeft één en ander nu met elkaar te maken? Wel schenkt aan uw echtgenote die op haar beurt doorschenkt aan de kinderen. Wat is dan het voordeel? Als u de schenking aan de kinderen doet via de echtgenote, kan u deze schenking wel ‘herroepen’. U kan dan de schenking aan de vrouw (man) herroepen en vervolgens dus ook de schenking aan de kinderen en dit met terugwerkende kracht. U moet geen reden opgeven waarom u de schenking herroept. Handig toch!

PS Als u het boek ‘Belastingparadijzen’ nog wilt bestellen moet u vlug zijn, de eerste druk is bijna uitverkocht.

Wenst u nog meer info over een van onze tips, of fiscaal advies of wenst u dat wij uw boekhouding verzorgen, aarzel dan niet ons te contacteren.

Met vriendelijke groeten,
I De Hoon
Director
www.dehoon.be

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…