Bent u vrijgezel? Geen paniek we zijn geen datingkantoor geworden maar als u vrijgezel bent dan betaalt u volgens de Oeso gemiddeld 55,5% belastingen op uw brutoloon. U heeft dan immers geen kinderen om de belastingdruk een beetje te drukken, of bv. geen huwelijksquotiënt. Weet dan dat u mee geniet van het trieste record van wereldkampioen belastingdruk! Huwen is de beste remedie.

We komen nog even terug – want hier kregen we heel wat vragen over – op de schenking van roerende goederen door ouders die in het buitenland wonen. Ja, ook zij kunnen dus schenken aan hun kinderen tegen. 3% schenkingsrecht bij een Belgische notaris. Die ouders die bv. definitief in Spanje wonen schenken ook graag aan hun kinderen officieel geld zodat ze kunnen ‘bouwen’. Of men wil niet dat de schenking later door andere erfgerechtigden kan betwist worden. Wist u dat ze zelfs niet de Belgische nationaliteit hoeven te hebben. Het is zelfs zo (echt waar) dat als ook de begiftigde hier niet woont, er dan nog een schenking kan gebeuren aan 3% als u naar de notaris gaat. Of het in dit laatste geval allemaal zinvol is moet case per case bekeken worden.

Nog even op de internationale tour. Een Dubai-vennootschap oprichten is niet altijd even evident en soms wel duur. Sinds kort zijn er echter interessante mogelijkheden via een ander emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten, nl. Ras al Khaimah. Voor meer info weet u ons te vinden.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…