Geachte, beste,

Nieuwe belastingverhogingen zijn een feit. De Vlaamse regering gaat snoeien in de zgn. Vlaamse jobkorting. Dus de meesten gaan wat meer belastingen betalen. Alleen de laagste inkomens worden weeral gespaard, waarom moeten altijd de zwaarste schouders de zwaarste lasten dragen. Ja ik weet het dat dit politiek correct is maar is het ook wel rechtvaardig. Misschien wel iets om over te brainstormen aan de toog na middernacht. Bon de toon is gezet dit is nog maar het begin, lees in dit verband de bijdrage ‘Laat u niet kisten’ op www.bespaarbelastingen.be .

In het kader van familiale opvolging en successieplanning kan het soms (zeker met bedrijfsgebouwen en gronden) nog een goed idee zijn om gebouwen in een vennootschap onder te brengen. Zorg ervoor – dit is nochtans een kleine moeite en wordt vaak vergeten –dat als vader het bedrijfspand in een BVBA onderbrengt hij  minimum één aandeel van de aandelen later niet  wegschenkt maar privé houdt en dat u dit  aandeel  later erft. Als vader ,  nadat hij de aandelen wegschonk aan 3% en u al zo de successierechten vermeed, kan het zijn dat u na zijn overlijden het pand terug naar u privé wilt halen… dan betaalt u in Vlaanderen 10% registratierechten. Als u echter  minstens één aandeel erfde dan betaalt u geen 10% registratierechten maar 25 EUR of 1%.

Nog voor u gelezen in de Tijd van 30.9 (interview met de Gewestelijke Directeur van de BBI): ‘Nu ja, zo’n attest van regularisatie is allesbehalve zaligmakend. Het zal de parketten niet tegenhouden de constructies uit te spitten’. DIT KAN TELLEN ALS RECHTSZEKERHEID….

Op woensdag 28.10 zijn er nog enkele plaatsen vrij voor ons seminar waarbij wij u op sleeptouw nemen doorheen de spannende en ondeugende offshore-wereld.

Veel sterkte.

Met vriendelijke groeten,

I De Hoon
Director

 

 

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…