Wat is het beste land om een ​​ICO te lanceren!?

Crypto’s zijn hot … Maar wat als je je eigen munt zou lanceren! Lees ons nieuwste e-book. Hier zijn de details!

In de afgelopen vijf jaar is het aantal met succes gelanceerde initiële muntenaanbiedingen (ICO’s) gestaag toegenomen. De term “ICO” verwijst naar een proces van het distribueren van toekomstige functionele eenheden van cryptocurrency in ruil voor fiatgeld of andere cryptocurrencies. 

ICO’s stellen startups in staat om gemakkelijk kapitaal aan te trekken. Een belangrijk voordeel van ICO’s is dat ze in veel landen ongereguleerd zijn. Daarom hoeven bedrijven die ICO’s lanceren mogelijk geen kosten te maken in verband met gereguleerde manieren om kapitaal aan te trekken (bv. beursgang).

De keuze van een geschikte jurisdictie is van het grootste belang voor het succes van een ICO. 

Terwijl sommige jurisdicties (bv. Zuid-Korea en China) alle ICO’s verbieden, hebben andere (bv. Gibraltar) gedetailleerde wetgeving die ICO’s reguleren. 

Een derde groep landen heeft ICO’s niet gereguleerd (Costa Rica, Cyprus, Georgië, de Kaaimaneilanden en Chili). Hoewel dergelijke rechtsgebieden mogelijk geen regels hebben met betrekking tot ICO’s, hebben velen van hen toch wel verduidelijkingen en waarschuwingen gepubliceerd met betrekking tot ICO’s.

Er zijn vijf landen die naar onze mening bijzonder aantrekkelijk zijn voor de lancering van ICO’s. Die landen zijn: Zwitserland, Gibraltar, Singapore, Hong Kong en Duitsland. Koop ons e-book voor de details!

 

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…