Toen de Brexit-onderhandelingen nog volop aan de gang waren, dreigden de Britten er mee van de UK een soort Singapore of Dubai aan de Noordzee te maken. Dus een belastingparadijs aan de grenzen van fort Europa. Lastig. Wie zou dan nog zo gek zijn de bodemloze putten te vullen van ‘the failed state’ België of van zijn communistisch buurland Frankrijk. Dit kon wel best spannend worden!

Maar helaas ook hier hebben de Britten wat last gehad van verwaandheid en in plaats van de UK fiscaal aantrekkelijker te maken gaan ze godverdorie de andere kant uit. En dit onder de Tories! Ze gaan in 2023 de vennootschapsbelasting optrekken van 19% naar maar liefst 25%.

Alleen kleine ondernemingen met een winst onder de 50.000 pond blijven op 19%. Een jaar geleden sprak men nog over een verlaging naar 17%. Hiermee is voor het eerst een daling van de vennootschapsbelasting naar omlaag gestopt. Ooit was de tax rate 52%..dus men heeft nog wat ruimte…om vervelend te doen.

Bye Bye Dubai aan de Noordzee. Ook in de personenbelasting gaan ze de belastingschalen niet indexeren, dit impliceert dat er een indirecte belastingverhoging is. Een oude truc die België ook al vroeger toepaste.

De UK is de eerste om met belastingverhogingen het vreselijke begrotingstekort aan te pakken, dat is ontstaan en verder aangroeit door de Covid-hysterie. Zoals eerder gezegd de echte derde of vierde golf die er aan komt, zal de belastingtsunami zijn die de obese overheden voorbereiden.

U bent gewaarschuwd! Wij staan klaar om u legaal creatief naar veiliger oorden te loodsen.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…