• De Brexit is nog geen maand oud en toch duiken er reeds allerhande praktische problemen op. Richt toch gewoon een bedrijf op in de EU, dit is toch niet het einde van de wereld!

Waarom zou je dit doen?

Als u een juridische entiteit in de EU heeft, kunt u personeel in de EU aannemen, of zelfs huidig ​​EU-personeel behouden dat mogelijk wenst te verhuizen of niet in staat is om na de Brexit in het VK te werken. Een EU-entiteit zal het u gemakkelijker maken om tarieven te vermijden, uw toeleveringsketen te veranderen, bankrekeningen te beheren, leveranciers te betalen en activiteiten in de EU op te zetten. U kunt uw Britse entiteit ook behouden terwijl u een EU-entiteit heeft.

Belastingoptimalisatie.

Misschien is het ook hét moment even uw bedrijfsstructuur onder de loupe te nemen. De nieuwe EU-vennootschap, indien goed gestructureerd, kan u misschien nog lekker wat belastingvoordelen op leveren. Haal alles uit de kast. Contacteer ons voor een op maat oplossing.

Waar?

Nu is de vraag waar is de beste plek om uw bedrijf op te richten in Europa. Er kunnen natuurlijke diverse redenen zijn om voor één welbepaald specifiek land te kiezen. Maar als u de handen vrij hebt, weet dan dat West – Europa en Zuid- Europa, niet uw plek gaan zijn. Vergeleken met de UK gaat u een pak meer belastingen betalen in Frankrijk, België, Duitsland, Italië…en zelfs in Luxemburg. U gaat er ook meer belastingcontroles krijgen en veel meer administratieve beslommeringen, vergeleken met de UK. Onze voorkeur gaat uit naar Bulgarije?

Waarom?

Het belastingstelsel is al decennia stabiel en je klopt hier af op 10% en er zijn nog diverse bijkomende optimalisaties mogelijk. Bovendien is er een bijzonder lage loonkost, misschien kan je er nog wat mensen voor jouw laten werken. Een bedrijf oprichten kan makkelijk gebeuren, het kan zelfs remotely. Het banksysteem is stabiel en u kan zonder moeite rekeningen openen in GBP, euros, dollars… U zal ook bij elke bank een Engelstalig platform vinden. Ga wel met de juiste mensen in zee! Koop geen vennootschappen online.

Neem contacteer ons voor een betaalbare en kwaliteitsvolle service.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…