Na Canada is de VS het tweede land dat een massale belastingverhoging plant! Niet moeilijk om te bedenken dat de Europese belastingkampioenen snel zullen volgen, de UK is ons ook al voorgegaan.

Om in procenten te rekenen, wat de virologen zo graag doen. De vennootschapsbelasting in de VS zal met 35% stijgen, nl. van 21 naar 28%. Hier komen dan nog belastingen per staat bij, dus veel staten belanden ergens een stuk diep in de 30%. Ook tal van andere belastingen en indirecte belastingen zullen fel de hoogte ingaan.  Het gaat om 3300 miljard meer belastinginkomsten voor de volgende 10 jaar.

Voor ons niet Amerikanen heeft de VS echt nog heel wat voordelen, doordat de VS vooral belast op nationaliteit en hiervan afwijkt van bijna de meeste landen in de wereld, zijn er voor niet – Amerikanen nog steeds grote opportuniteiten.

Zo kan het werken met een US LLC of met een Amerikaanse trust (in bv. Wyoming) tot zeer interessante legale structuren leiden. In sommige gevallen in combinatie met bv. een buitenlandse residentie in Portugal, spreken we over waanzinnige fiscale smulfestijnen.

Zoals steeds contacteer ons voor de details!

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…