Na een wel gekomen vakantie staan we terug paraat aan het fiscale front. De aanpassing van onze website wordt in stilte verder voorbereid. Ook kunnen wij u melden dat ons boek inzake Belastingparadijzen in het najaar in de boekhandel zal liggen.

Hier later meer over. Aarzel ook niet ons te contacteren wanneer u vragen, opmerkingen of suggesties heeft. Wij staan met ons team klaar om u een helder antwoord of doortastend advies te bezorgen. Om nog wat in de vakantiesfeer te blijven in dit onder gespoelde land brengen we u een tip uit het overheerlijke Kroatië. Heeft u plannen om een zeiljacht te kopen, dan zou Kroatië wel eens een prima uitvalsbasis kunnen zijn.

Waarom? Koopt u een jacht binnen de Europese Unie dat niet is geregistreerd binnen de EU en dat u uitvoert (dus naar een niet EU-lidstaat) dan krijgt u de BTW terug. Kroatië is immers geen EU-lidstaat. Maar u mag dan nog wel in een periode van 24 maanden, 18 maanden in EU-wateren zeilen zonder dat u BTW moet betalen. Er zullen ook geen Kroatische invoerrechten of andere taksen moeten betaald worden.

Bovendien is Kroatië een heerlijk zeilland, met een prachtige kust en uitstekende havens met alle aanwezige infrastructuur. Er zijn ook nog interessante combinaties denkbaar m.b.t. het laten registreren van een jacht, zo bv. de registratie van een jacht in Gibraltar. Belangrijk om weten is dat het aankopen van een jacht dikwijls een heuse taxplanning vergt. Voor meer info, aarzel ons niet te contacteren.

 

Met vriendelijke groeten,
I De Hoon Director www.dehoon.be

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…