U heeft toch geen NV met aandelen aan toonder…waarin uw vastgoed zit. Oei, dan moet u onderstaande met bijzondere aandacht lezen. In 2014 is het uit met de aandelen aan toonder. Op dat ogenblik moeten alle aandelen aan toonder omgezet worden in aandelen op naam of op effectenrekening staan. Dit lijkt ver maar dit is het niet, u moet nu reeds uw voorzorgen beginnen nemen, en dit is geen paniekzaaierij. Velen stopten vroeger hun vastgoed in een NV en lieten dan de aandelen verdwijnen -dom maar het gebeurde – zo hoopte men bv. aan de successierechten te ontsnappen. Komt u nu in 2014 ineens met die aandelen naar boven, dan zal de fiscus vragen hoe u die aandelen hebt kunnen betalen. Dus dit zou wel eens een klein fiscaal drama kunnen betekenen. Daarom moet u nu al vooruit denken… Keer bv. jaarlijks een klein dividend uit na de algemene vergadering. Gaat als 'anonieme' aandeelhouder op dit aanbod in en zorgt dat u hiervan een bewijs hebt.

Dit is anoniem. U kan dan later in 2014 aantonen dat u die aandelen bv. al jaren bezat want dat u elk jaar een dividend uitgekeerd kreeg. In 2014 is dan alles fiscaal verjaard en kan u geen vervelende vragen meer krijgen. Een slimme zet.

Het kan ook erg zinvol zijn uw NV om te vormen naar een BVBA of een Commanditaire Vennootschap op Aandelen. Eigenlijk moet u heel uw vermogensplanning die u doorvoerde met de NV als vehikel herbekijken en bijsturen.

 

Aarzel ons niet te contacteren voor meer informatie over dit onderwerp, een advies of een second opinion. Samen sterk aan het fiscale front. Mail ons op info@dehoon.be.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…