Geachte, beste,

We zijn er weer helemaal klaar voor. Het staat in de sterren geschreven dat dit ook fiscaal een zeer moeilijk jaar zal worden. De eindeloze regeringsvorming zullen we allemaal betalen in klinkende belastingmunten. Terwijl wij ons verslikken in oeverloze discussies over de regeringsvorming van een landje met een bevolking van een gemiddelde Chinese stad, wordt er elders in de wereld geïnvesteerd in infrastructuur, technologie, mensen… Wat doen wij hier, armoede importeren en stilstaan (lees achteruit gaan). Dus meer dan ooit! Breng uw zuurverdiende centen nu het nog kan in veiligheid, de structuren zijn voor handen…

Zo nadert met rasse schreden 2013, op dat ogenblik zullen de aandelen aan toonder in België verdwijnen… er zijn oplossingen om uw anonimiteit te bewaren. Nu handelen is de boodschap. We zijn er klaar voor.

Wenst u ons boek ‘Hoe maak ik mij onzichtbaar voor de fiscus’ te kopen, dit kan ook via onze website (www.bespaarbelastingen.be) want in heel wat boekhandels is hij voorlopig niet meer voorhanden. Zie in dit verband ook een interessant artikel uit het Nieuwsblad. Klik op deze link:
http://www.bespaarbelastingen.be/pers/

Op 1 januari betaalt u bij nieuwbouw géén registratierechten meer op de grond (10%) maar 21% BTW! Vervelend en duur. U kan dit oplossen door te kopen met twee afzonderlijke vennootschappen, eentje voor de grond en eentje voor het gebouw. Op deze manier betaalt u op de grond nog steeds registratierechten. Vervolgens geeft de ene vennootschap aan de andere een opstalrecht.

Nog een tipje. Als u een nieuw samengesteld gezin vormt met kinderen in zogenaamd ‘co-ouderschap’ uit een vorige relatie, weet dan dat het fiscaal gezien interessant  is als de ‘co-ouderschap-kinderen’ hun domicilie bij u hebben. Waarom? Uw belastingvrije som wegens kinderlast is dan namelijk groter!
Heel binnenkort brengen we ook drie nieuwe e-books uit boordevol nieuwe tips!
Zo en verder veel sterkte in uw strijd tegen al dat fiscale geweld, als het u allemaal te veel wordt, dan weet u ons te vinden.

Met vriendelijke groeten,
I De Hoon
Director

 

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…