De Vlaamse Successierechten

 

Successierechten zijn , naast de schenkingsrechten, in België niet langer een federale bevoegdheid maar wel een regionale bevoegdheid!

vlaamse successierechtenIs er iets meer intriest dan successierechten… Vanaf uw geboorte betaal je belastingen tot je laatste adem. De successierechten vormen dan ook echt het sluitstuk van onze hoog belaste samenleving.

Successierechten voelen heel onrechtvaardig aan en zijn het ook. Bovendien zijn de successierechten in Vlaanderen en in België in het algemeen bijzonder hoog.

Zelfs in rechte lijn ben je vlug bijna 30% van uw vermogen (na een heel leven van belasting betalen) kwijt aan de overheid.

Anders gezegd, de overheid neemt op drie generaties heel uw opgebouwd vermogen terug.

Heeft u hier al eens bij stil gestaan. Er zijn een aantal landen waar successierechten gewoonweg zijn afgeschaft of nooit bestonden maar nog niet in ons landje.

Bovendien vormen de successierechten net zoals het erfrecht een onwaarschijnlijk kluwen.

Daarom dat we in dit pittig ebook eerst de spelregels kort uiteenzetten. Daarna besteden we ruimschoots aandacht aan technieken en methoden om de successierechten te vermijden of alleszins in belangrijke mate te beperken. Er zijn inderdaad heel wat methoden om de gulzige successierechten zwaar aan banden te leggen.

Laat je dit e-book aan jouw voorbijgaan dan is dit een doodzonde. Doe alstublieft aan intelligente en creatieve successieplanning en vermijd dat uw teerbeminde erfgenamen verder de bodemloze staatskas spijzen met uw zuurverdiende centen.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…