Neen het is geen nieuw sexy damesparfum.

Zoals we al in een ander artikel vertelden  kan BTW en e-commerce complex zijn. Zeker als je aan diverse landen verkoopt moet je met diverse BTW-administraties samen werken enz. Daarom werd MOSS in het leven geroepen.

Wat is MOSS?

Het staat voor ‘Minute One Stop Service’. Met MOSS kan je in één lidstaat al je verplichtingen afhandelen die je hebt in meerdere lidstaten. Dus verkoop je je digitale producten bv. in 10 lidstaten en je bent in België gevestigd, dan kan je online in België al je verplichtingen nakomen voor de verschillende lidstaten.

Voordeel?

Het voordeel is dat je dus niet je moet registreren voor BTW in de verschillende lidstaten en niet overal aparte BTW-aangiften moet indienen. Je moet je registreren voor MOSS daar waar je hoofdkantoor is. Elke bedrijf heeft slechts recht op één MOSS-registratie in de EU.

Waar betaal je?

Je betaalt dan bv. in België via MOSS en dan België verdeeld voor jouw de BTW die je verschuldigd bent over de diverse lidstaten. Dus voor je Franse klanten aan Frankrijk enz.

Er zijn trouwens ook bedrijven die dat voor jouw doen en software op je website zetten zodat aan de hand van de Ip-adressen van jouw klanten er kan afgeleid worden vanuit welk land ze kopen en zij handelen verder voor jouw alles af.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…