Ondernemen vanuit Bulgarije?

Laat je ambitie maximaal renderen!

U bent nieuwsgierig naar de zakelijke mogelijkheden in Bulgarije maar u weet niet precies hoe, wie, wat en waar?

U zoekt naar een belastingefficiënte oplossing in een laag loonland binnen de EU? Deze gratis brochure is een duidelijke uiteenzetting van wat er allemaal mogelijk is in Bulgarije als rijksinwoner van België/Nederland.

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:

  • 10% vennootschapsbelasting,
  • 10% personenbelasting,
  • Bancaire diensten,
  • Geplafonneerde sociale zekerheidsbijdragen,
  • Vennootschapstypes,
  • Belastingefficiënte constructies, en nog veel meer.

Wij hebben 25 jaar ervaring in internationale fiscale en juridische dienstverlening. Aarzel niet en download nu onze brochure, en ontdek wat wij voor u kunnen doen.

Inhoud brochure Bulgarije

bulgaria

Waarom kiezen voor Bulgarije als investerings- of verblijfplaats?
Een bedrijf opstarten
Het nieuwe belastingparadijs van Europa!
Bulgaarse vennootschapsbelasting
Belastingheffing van een Bulgaarse onderneming
Hoe geld opnemen uit een Bulgaarse onderneming
Word als individu een Bulgaarse belastingbetaler: dit is het ultieme hoogtepunt!
Investeren in Bulgarije
Wie zijn wij en wat kunnen wij voor jou betekenen in Bulgarije?
Ontdekkingspakket Bulgarije


Download onze Bulgarije brochure

[sdfile url=”http://www.bespaarbelastingen.be/brochure/DHP_brochure_BG.pdf” narrow=”1″]

10 feiten om je te overtuigen!

1 – Vennootschapsbelasting

Bulgarije is met een belastingtarief van 10% bij de laagste van de EU. Eveneens ondertekende Bulgarije bijna zeventig dubbelbelastingverdragen.

2 – Personenbelasting

Van alle EU-landen ligt de inkomstenbelasting het laagst in Bulgarije. Het tarief bedraagt 10%. Het belastingtarief voor dividenden bedraagt slechts 5%.

3 – Lonen

De lonen in Bulgarije behoren tot de laagste van Europa. Nergens in Europa ligt het minimumloon lager. Ook liggen de sociale zekerheidsbijdragen bijzonder laag.

4 – Bedrijfskosten

Bulgarije is een spotgoedkoop land om zaken te doen. De bedrijfskosten liggen nergens in Europa lager.

5 – Arbeidsmarkt

Bulgarije beschikt over een arbeidsmarkt van hoogopgeleide en gemotiveerde arbeidskrachten. Zij blinken uit in flexibiliteit en meertaligheid. Enkele cijfers: jaarlijks behalen 60.000 studenten hun diploma aan 51 verschillende universiteiten, 98% van de middelbare schoolleerlingen leert een vreemde taal (meestal Engels) en 73% leert een tweede vreemde taal (doorgaans Duits, Frans, Spaans of Russisch).

6 – Outsourcing

Volgens de Cushman & Wakefield-rangschikking is Bulgarije de beste plek in Europa voor het uitbesteden van bedrijfsactiviteiten.

7 – Beperkt financieel risico

De Bulgaarse lev (BGN) heeft een vaste wisselkoers, namelijk 1 EUR = 1.9558 BGN. In Bulgarije wordt door alle grote banken E-banking in het Engels aangeboden.

8 – Oprichting bedrijf

De registratie van een nieuwe onderneming wordt op één dag in orde gebracht. Het minimale startkapitaal bedraagt slechts 1 euro. Amper enkele werkdagen later heb jij jouw BTW-nummer. Bulgarije kent veel minder administratieve rompslomp en wettelijke beperkingen dan het gemiddelde West-Europese land.

9 – EU-fondsen

Er zijn heel wat mogelijkheden om EU-financiering aan te trekken voor jouw projecten in Bulgarije. Het Bulgaarse overheidsbeleid is gericht op het ontwikkelen van een voordelig bedrijfsklimaat voor buitenlandse investeerders.

10 – Veilig en stabiel

De criminaliteitsgraad in Bulgarije is laag. Bulgarije is een stabiele democratie en volwaardig lid van de EU, WTO en NATO. De Bulgaarse overheidsschuld is de tweedelaagste binnen de EU.

 

Over de De Hoon & Partners

Iven De HoonIven De Hoon heeft 20 jaar ervaring in  fiscale en juridische dienstverlening. Hij was ruim 15 jaar hoofdredacteur van de succesvolle adviesbrieven Tips en Advies Belastingen en Tips en Advies Vastgoed van uitgeverij Indicator.

Hij schreef ook diverse boeken en bijdragen inzake fiscaliteit (zie verder onder ‘Boeken’). Zijn handelsmerk is een vlotte en toegankelijke stijl, zodat een soms taaie materie voor iedereen begrijpbaar en boeiend wordt.

 

 

business-bulgaria.logo_.fw_2

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…