Geachte, beste, 

Drie miljoen euro is een berg geld. Per minuut groeit de overheidsschuld van dit kleine landje – met een inwonersaantal van een gemiddelde Chinese stad – met drie miljoen euro. Hallucinant ! Als u mijn tip van de week hebt gelezen (en dan mag u niet treuzelen) is er weer drie miljoen euro bij gekomen. Kan u zich dit voorstellen? Uur na uur, dag in dag uit… Hoe krijgt men dit bedrag ooit terug gedrongen…Juist door belastingen, veel belastingen… Er zullen allerhande mooie benamingen aangegeven worden. Laat ons alvast de wetgever helpen met enkele suggesties. Wat dacht u van : ‘EHBO’ (éénmalige belasting voor hogere inkomens, bedrijven en ondernemingen) en éénmalig is dan éénmaal per jaar voor de volgende 50 jaar,  of ‘FBI’ (Financiële bijdragen voor en door Individuen), of KGB (Krisisbelasting Grote Bedrijven). De belastingplichtigen zullen bloeden zoveel staat vast, en hogere inkomens zeker. Hogere inkomens zijn meestal dan zij die niet leven van een vervangingsinkomen. Misschien is het wel de hoogste tijd, uw geld in veiligheid te brengen voor de fiscus het komt halen (open je ogen voor de fiscus ze sluit). Misschien zijn bepaalde (internationale structuren) meer dan ooit nodig… Er zijn nog heel wat mogelijkheden, ondanks de negatieve berichten hierover die de wereld worden ingestuurd.  

Heeft u nog een NV, stel u dan zelf de vraag of dit zin heeft. Fiscaal heeft een NV géén enkel voordeel meer tegenover een BVBA. Nu de aandelen aan toonder verdwijnen moet u ook al niet met een NV anonimiteit opzoeken. Integendeel als u nog een NV heeft kan u uw voordeel halen door deze om te vormen naar een BVBA Zoals u weet kan u in bepaalde gevallen gebouwen uit een BVBA halen naar u privé tegen 25 EUR of tegen 1%. Dit kan niet in een NV, daarom vorm eerst uw NV om naar een BVBA… Nog een reden. Een NV heeft een minimumkapitaal van 61500 EUR, een BVBA van 18550 EUR. Zoals u wellicht weet moet u op een kapitaalvermindering geen belastingen betalen. Maar u moet steeds het minimumkapitaal behouden…Dus heeft u nu een NV waar u een BVBA van maakt, dan heeft u maar een kapitaal nodig van 18550 EUR maar in de NV had u een kapitaal van 61500 EUR. Dus (nu komt ‘ie’) verlaag dan in de BVBA (uw vroegere NV) het kapitaal van 61500 EUR naar 18550 EUR, of haal met andere woorden 42.950 EUR belastingvrij uit uw vennootschap. Laat u wel goed begeleiden. Zo kan u uw oorlogskas lekker spijzen voor wat nog komen zal. 

Voor verder info contacteer ons…of surf naar één van onze sites. Op onze website (www.bespaarbelastingen.be) kan u gratis een boekjes downloaden boordevol tips. Aangename lectuur voor het slapen gaan.

Met vriendelijke groeten,
I De Hoon
Director  

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…