De fiscus heeft het steeds moeilijk met kunst op uw kantoor of bedrijf.

Dus als uw BVBA kunst aankoopt zal ze dit niet altijd appreciëren maar nog vervelender…. afschrijvingen op dergelijk kunstwerk is geen “makkie”, want volgens de fiscus stijgt kunst alleen maar in waarde dus … afschrijvingen liggen moeilijk. Doe het anders. Koop het kunstwerk in eigen naam en verkoopt het vruchtgebruik voor bv.15 jaar (ja net zoals bij een pand) aan uw vennootschap.

Nu heeft uw vennootschap een recht dat binnen 15 jaar niets meer waard is, nu kan de vennootschap zonder discussie over een periode van 15 jaar dit kunstwerk afschrijven en na 15 jaar bent u persoonlijk terug volle eigenaar van dit kunstwerk.

Die verkoop kan met onderhandse akte gebeuren dus zonder tussenkomst van een notaris. De slagroom op de taart komt er nu aan… Uw vennootschap betaalt u voor het vruchtgebruik. U wordt niet belast op de vruchtgebruiksom (staat zo in de fiscale wetgeving). Dus nog een extra leuke manier om geld uit uw vennootschap te halen.

Voor meer info, zie onze website of contacteer via info@dehoon-dhp.com.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…