Stel u wilt uw dochter 50 000 EUR schenken voor de woning die ze gaat bouwen. Uw dochter is ook wel getrouwd, en ja die schoonzoon Benny … U bent eigenlijk niet zo wild enthousiast over die man. Wat als uw dochter en uw schoonzoon in de toekomst scheiden … profiteert Benny dan mee …van uw zuur verdiende centjes. Dit staat u eigenlijk niet aan. Is er hier geen oplossing?

Schenk aan uw dochter die 50 000 EUR via notaris (3%) of via een bankgift (u schrijft het geld dan gewoon over op haar rekening). Dus als u via een bankgift werkt schrijft u het geld wel degelijk over op een rekening die op haar naam staat.

Nu kan uw dochter rustig beginnen bouwen. Belangrijk is dat ze nu steeds haarfijn kan aantonen welke facturen ze betaalde met haar rekening. Best dat ze elke factuur vastniet aan het bewust rekeninguittreksel. In geval van echtscheiding kan ze nu aantonen dat ze die facturen betaalde met eigen middelen, nl. geld dat ze van haar vader kreeg. Dit is de veiligste methode.

Voor meer info contacteer info@dehoon-dhp.com. Aarzel niet andere fiscale fronters door te verwijzen naar onze website.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…