Tip van de week

 Geachte, beste, 

Dat de gulle interventies van de overheden in de banksector en in sommige landen zelfs in de industrie, niet zonder fiscale gevolgen zou blijven, kon een klein kind voorspellen. En nu is het zover, in de UK gaat men de hogere inkomens gewoon een pak meer belastingen laten betalen. Dit is nog maar het begin, de jaren ’80 zijn terug. Het verhogen van de belastingen zal dé remedie zijn van de overheden om hun ‘begrotingkraters’ op te vullen. Moegetergde belastingplichtigen zullen alerter moeten zijn dan ooit. De overheid gaat van deze crisis gebruik maken om het net op alle fronten verder aan te trekken… De Staat is terug. In vele gevallen zal de oplossing moeten gezocht worden in de internationale fiscaliteit. We zijn er klaar voor. U bent welkom. 

Zoals u weet kan u in bepaalde gevallen het verlies van een vennootschap die u overneemt gerecupereerd worden. Dit kan niet als de controle van de vennootschap wijzigt tenzij er sprake is van ‘rechtmatige financiële of economische behoeften’. Wat betekent dit? Wel de rechter (Rb. Antwerpen, 31.3.2008) heeft nu gesteld dat als u een BVBA overneemt en u breidt de activiteiten uit…dat er dan geen probleem is. In casu ging het over een patrimoniumvennootschap met een pak verliezen. De aandelen worden verkocht en de overnemer begint met de vennootschap een kunsthandel, hierdoor wordt de vennootschap terug gezond. Dit vindt de rechter meer dan oké… Als u weet dat vele patrimoniumvennootschappen verliezen lijden, opent dit een pak opportuniteiten. Zeker als in deze crisistijden belastingplichtigen gedwongen zijn hun vennootschap van de hand te doen. Dus zo kan u fiscale koopjes doen….Bovendien ligt in deze de bewijslast steeds bij de fiscus… En nog een fiscaal opkikkertje in deze moeilijke tijden.

De rechter (Luik, 18.4.2008) is van mening dat restaurantkosten mogen bewezen worden aan de hand van een afrekening van bv. Visa of Master card. U moet dus niet van elke uitgave een BTW-bonnetje hebben, evenmin de naam van diegene met wie u ging eten?  Voor meer info, weet u ons te vinden. 

Met vriendelijke groeten, 

I De Hoon

Director

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…