Belastingcontroles zijn niet bepaald aangenaam te noemen. Na begrafenissen en geneeskundige ingrepen moet het zowat het meest onaangename zijn dat er bestaat. Heeft u echter de maatschappelijke zetel van uw vennootschap in Brussel Stad of Antwerpen Stad dan daalt de kans op een controle spectaculair.

Heel wat bedrijven hebben nooit controle! Hoe komt dit? Wel de diensten zijn daar compleet onderbemand. De belastingambtenaren willen dichtbij huis wonen om bv. tijdig de kindjes van school te halen. Met het gevolg dat u op de zgn. buitendiensten, zoals Kapellen, Brasschaat … veel meer kans op controle hebt.

De conclusie is vrij eenvoudig… Verplaats uw zetel naar bv. Antwerpen Stad. Ja, maar ik heb mijn bedrijf en magazijnen in Herentals of Beveren, dit gaat toch zomaar niet? Niemand zegt dat u niet uw kantoor, de leiding, het zenuwcentrum… in Antwerpen kunt hebben. U kan bv. uw administratie voeren en leiden vanuit een Antwerps kantoor (bv. vanuit een bedrijvencentrum). Wie weet waar u zit als u leiding geeft en beheert in deze moderne tijden.

Zorg ook hier voor 'body' – u weet wij houden van juridisch en feitelijk onderbouwde verhalen. U vergadert regelmatig op uw Antwerps kantoor, de briefwisseling vertrekt van hieruit, u heeft hier een kantoortje, u schakelt in het bedrijvencentrum een secretaresse in … Waarom niet? U zit hier af en toe om rustig het beheer te voeren over uw zaak. Een beetje kosten maar als u er mee een vervelende controle kunt uitsparen… Maar u bent fout bezig als u gewoon een adres hebt boven frituur Johnny op het Sint-Jansplein. Hoeveel vennootschappen hebben niet hun maatschappelijke zetel thuis en hier is dan geen probleem. Bent u internationaal actief, dan kan de zetel … mogelijk in een 'fiscaal' aangenaam buitenland zijn.

Voor meer info aarzel niet ons te contacteren op info@dehoon.be.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…