Tip van de week

Geachte, beste,

De zogenaamde groene en tofu-etende politici en aanverwanten praten de hardwerkende belastingonderdanen, die hun auto of bedrijfswagen gebruiken een schuldcomplex aan. Met de wagen – en zeker met de bedrijfswagen – rijden wordt bestempeld als asociaal en schandelijk. Ondanks alle pogingen om de mensen met vervelende collega’s in dezelfde auto te stoppen door middel van het carpoolen, en andere toestanden zoals auto-delen…blijven de mensen gewoon met hun wagen naar het werk rijden en liefst alleen. De trein als alternatief is gewoon lachwekkend geworden. De NMBS is de meest verziekte en verstarde organisatie van het westelijk halfrond. Maar kan het niet anders…! Wie zegt dat de Belg niet bereid is om dichter bij zijn werk te gaan wonen! Maar wat is het echte probleem… dat verhuizen dodelijk veel geld kost en dit in de eerste plaats door de bijkomende kosten bij de aankoop van een woning (zoals registratierechten). Zo bedragen deze rechten in België maar liefst 15%!!! In Denemarken 1% en in Groot Brittannië 2%, Zweden 2,5%….de VS 4,5%. Hier wringt het schoentje, verhuizen is een financiële catastrofe! Heb je een woning van 500.000 EUR dan moet je zomaar 75.000 EUR ophoesten. Doe eerst hier iets aan ‘tofu-boys and girls’ en spel ons niet de les over bedrijfswagens en Co2 uitstoot!

Nu onze tip. Stel dat je dit jaar veel winst zou maken, dan is het natuurlijk alle hens aan denk om uit de grijparmen van de gulzige verspillende staat te blijven. Heb je hier al aan gedacht! Als je een lening voor de aankoop van een vastgoed koopt, mag je in eenmaal alle intresten betalen en ze dus ook in éénmaal aftrekken! Kan een methode zijn als het geld er is, om in één klap een pak kosten te maken. Creatief toch en lekker legaal.

Voor zij die in India investeren hebben we een leuke legale piste via …We kunnen u meer vertellen in een persoonlijk gesprek.
Er zijn nog enkele plaatsen voor ons seminar van 1 maart a.s. Surf ook regelmatig naar onze website voor onze leuke e-books.
Veel sterkte.

Met vriendelijke groeten,
I De Hoon
Director

 

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…