Tip van de week

Geachte, beste,

Voor zij die nog geloofden dat er snel een nieuw fiscaal beleid gaat komen, deze quote van onze Minister van Financiën: ‘Het overheidsbeslag zal nog jaren hoog zijn.

Wie klaagt over een te hoog overheidsbeslag, vergeet soms welke diensten daartegenover staan. In de Scandinavische landen is het overheidsbeslag nog hoger, maar volgens internationale rapporten leven daar wel de gelukkigste mensen ter wereld’. Demagogie! Maar in Scandinavië verdwijnen er geen auto’s in putten op de snelweg, is het pensioen voor een zelfstandige meer dan wat zakgeld en is de overheidsschuld niet torenhoog. In de jaren ’80 zag toenmalig Eerste Minister Martens nog af en toe licht aan het einde van de tunnel. Nu worden de ondernemers zelfs geen lichtstraal meer gegund. Complete duisternis.

Enkele tips die u wat lichtprikkels zullen bieden.

Stuur die plaat gewoon op. Misschien heeft u een dure auto in uw vennootschap die u veel te veel gaat kosten aan het zgn. ‘voordeel alle aard’. Maar niemand wilt nog een normale prijs geven voor de auto, de markt wordt immers nu overspoeld door dure auto’s. Wat kan u dan doen? Stuur toch asap uw plaat op… Men kan u dan immers al niet meer belasten op een privé voordeel want je kunt er niet meer mee rijden.

Een lichte vracht zoals … we zeggen maar wat een Dodge Ram,valt niet onder de nieuwe regeling van Keizer Elio. Er is dan geen sprake van een forfaitair voordeel alle aard zoals nu maar eentje op basis van werkelijk afgelegde privé kilometers. Kan dus best weinig zijn.

Heeft u bv. twee auto’s in de vennootschap. Een dure en een superecozuinig karretje, probeer dan hard te maken dat u met het duurdere exemplaar enkel uw klanten bezoekt. Wees dan hard voor jezelf en gebruik de wagen niet privé, bewijs dit aan de hand van een sluitende tijdsregistratie. Eén kilometer privé is er teveel aan.

Op onze site staat er ook nog een leuk artikel rond de Luxemburgse SPF. Succes.

Veel sterkte.

 

Met vriendelijke groeten,

Director

Iven De Hoon

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…