Nu de PS haar verkiezingsprogramma heeft voorgesteld kunnen we zeker stellen dat de PS met voorsprong de laatste communistische partij in Europa is en ook ver daar buiten. Straffer nog ze regeren en leveren zelfs de eerste minister. Nooit gezien! Nu moeten we wel echt onze koffers pakken.

Liquideer nog eerst uw vennootschap aan 10%! In dit verband nog een extra tip en dan ‘Hit the road Jack and don’t you come back no more, no more…’.

U wilt dus uw BVBA vereffenen voor 1 oktober 2014 anders is er de jaloezietaks van 25%. Maar u heeft één probleem er zit nog een pand in de vennootschap dat u niet zo maar eventjes snel verkocht krijgt. Dus u gaat mogelijk de deadline van 1 oktober niet halen!

Tip

Wist u dat u in het kader van de vereffening het gebouw ‘in natura’ aan u kunt laten toekomen. Vervolgens kan u het gebouw rustig naar u privé laten toe komen. U heeft zo rustig de tijd het pand te verkopen. Zo bent u er zeker van dat u slechts 10% roerende voorheffing gaat betalen!

Let op!

Laat de marktwaarde van het pand onderbouwen in een schattingsverslag. In vele gevallen zal u ook slechts 50 EUR ‘vast recht’ betalen en geen 10% registratierechten. Doen dus! Snel want de communisten komen eraan!

 

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…