Veel bedrijfsleiders verhuren hun (kantoor)pand aan hun vennootschap. Er is dan steeds de eeuwige discussie of een bepaalde herstelling of onderhoudswerk ten laste is van de vennootschap-huurder of niet. Uiteraard heeft u het liefste dat alles ten laste is van de vennootschap. Maar controleurs doen hier moeilijk over en zwaaien met het huurrecht en dergelijke meer.

Wist u dat u deze discussie gemakkelijk kunt vermijden? Hoe? Leg contractueel ALLE werken ten laste van de huurder, ook deze werken die normaal voorzien zijn voor de verhuurder (zgn. belangrijke onderhouds- en herstellingswerken). De contractuele vrijheid tussen partijen primeert hier.

Laat een deftig huurcontract opstellen of maak een addendum aan een bestaand contract. Het wordt trouwens hoe langer hoe belangrijker voor elke fiscale constructie, dat er goed opgestelde contracten aan ten grondslag liggen. Dus werk zomaar niet blindelings met de modelcontracten van de plaatselijke krantenboer.

Voor meer info en bijstand aan het fiscale front, mag u ons steeds contacteren op info@dehoon-dhp.com

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…