Geachte, beste,

Wat je kan bereiken met zuinig en efficiënt bestuur blijkt nogmaals uit wat de regering in Hong Kong recent besliste. De overheid had 5 miljard euro meer inkomsten dan geraamd! Wat nu? Geen megalomane politici die kwistig gaan rondstrooien. Er werd heel nuchter besloten om iedereen die ouder is dan 18 jaar en houder is van een zogenaamde ‘Hong Kong permanent identity card’, 6000 HKD of pakweg 600 EUR, te betalen. Ja dit is geen grap! Maar ja met het geknoei in Europa zullen dit soort berichten slechts ‘natte’ dromen blijven. In tegenstelling we gebruiken fiscaliteit hier niet als hefboom om bv. bedrijven aan te trekken. Neen, we hanteren de fiscaliteit in ons land enkel om destructief te zijn. Neem nu de diamantsector. Heel de wereld benijdt ons om dit bijzonder gegeven. De diamanthandel is zo internationaal als maar zijn kan. Heb dan het verstand om bv. het diamantkwartier in Antwerpen om te bouwen tot een fiscale en economische vrije zone. Iedereen zal hier beter van worden. Neen wat doet men op dit bij uitstek mondiaal gebeuren… onze bekrompen totaal verouderde Belgische fiscaliteit los laten. Ronduit belachelijk. Dus meer dan ooit gaat met uw fiscaal verhaal …( Go) East…. En zoek daar de oplossingen.

Toch nog een tip voor de fiscale ‘thuisblijvers’. Stel dat u een patrimoniumvennootschap hebt met zoals dit veelal het geval is, opgebouwde verliezen en een werkvennootschap met te veel winst. De patrimoniumvennootschap kan niet veel of niets doen met die verliezen. Wat kan u dan wel doen? Verkoop het pand van uw patrimonium- naar uw werkvennootschap. Uw patrimoniumvennootschap realiseert een meerwaarde  die kan afgezet worden tegenover de verliezen. Dus dit is al opgelost. En wat is dan het voordeel? Uw werkvennootschap kan dan het pand terug afschrijven en andere kosten in verband met het pand ten laste nemen. Vervolgens kan u uw patrimoniumvennootschap liquideren. Dit is bv. ideaal voor zij die hun structuur willen vereenvoudigen of hebben ingezien dat het niet echt zinvol was hun pand of panden in een afzonderlijke vennootschap onder te brengen. Het kan interessant zijn om toch eens de denk- en rekenoefening te maken.

Verder kan u nog steeds onze pittige nota kopen ‘Open je ogen voor Di Rupo ze sluit’ via onze website ‘www.bespaarbelastingen.be’.

Veel succes.

 

Met vriendelijke groeten,

I De Hoon

Director

 

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…