Nu uw boekhouder het vorig jaar aan het afsluiten is, kan er overwogen worden nog een extra kost te maken aangezien de winst toch wat hoog is uitgevallen. Met een tantième uit te keren, kan u nu in 2006 nog een kost creëren voor 2005. Leuk is dat u zelf privé pas belast worden in 2006 op die tantième (wordt als loon belast). Maar en nu wordt het echt creatief, de algemene vergadering kan in 2006 dus een tantième uitkeren maar tevens voorzien dat de tantième later bv. pas in 2007 of 2008 wordt uitbetaald. Dus in 2005 is de tantième voor de vennootschap een kost maar bij u pas belastbaar in 2007 of 2008 bv. Zelfs de rechtspraak kan hiermee instemmen, zoals blijkt uit een aantal uitspraken.

Zorg wel dat in het verslag van de algemene vergadering dit uitstel van betaling uitdrukkelijk vermeld staat. U mag ook de tantième ondertussen niet afboeken op de rekeningcourant bijvoorbeeld.

Heeft u twee vennootschappen dan zijn er nog andere creatieve oplossingen mogelijk met tantièmes.
Interessant om te vermelden is nog dat uit onderzoek blijkt dat het verlagen van de huidige vennootschapsbelasting van 33,99% naar 25%, bijna 100.000 banen extra zou opleveren. Dus de vakbonden zouden beter openstaan voor een fundamentele belastingverlaging, het zou niet alleen ten goede komen aan de bedrijven maar blijkbaar ook aan de werkzoekenden. En daarenboven is 25% net het EU-gemiddelde!

Voor meer info, mail naar info@dehoon.be.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…