Wij zijn fier om u te melden dat onze website werd vernieuwd (www.dehoon.be). Ga gerust een kijkje nemen. Volgende woensdag vindt u een interview met ondergetekende in Knack. Ook het boek ‘Belastingparadijzen’ ligt volgende week in de boekhandel. U kan het al bestellen op onze website. Maar desondanks al het vele werk en geloop, willen we u toch niet uw wekelijkse ‘tip’ onthouden.

Er is al veel gezegd rond de groepsverzekering/IPT maar we kunnen er blijven over praten want het is nog steeds een fiscaal erg aantrekkelijk instrument. Wist u dat het een goede zaak kan zijn om te kiezen voor een groepsverzekering met een lage intrestvoet of zelfs een intrestvoet gelijk aan 0 %. Wie doet dit nu? Wel u krijgt er wel iets voor in de plaats? Het hele rendement wordt dan jaarlijks geboekt onder de vorm van winstdeelname. Het voordeel is tweeërlei. Het grote voordeel is dat u op het stuk winstdeelname op uw 60 of 65ste helemaal niet belast word! U kunt uiteraard mee bepalen hoe er wordt belegd (defensief of offensief bv)

En het kan nog beter. De premies die u betaalt voor uw groepsverzekering of IPT vormen een soort spaartegoed. En nu kunt u een belangrijk deel van dit spaartegoed privé laten uitbetalen op voorwaarde dat u hier onroerend goed mee financiert. En onroerend goed financieren mag u zeer ruim interpreteren : bouwgrond aankopen, facturen van de aannemer of architect betalen, de tuinaanleg in orde brengen, installatie van een zwembad of sauna, herstelling van het strooien dak van uw villa… Met andere woorden, alle betalingen van facturen die dienen voor zaken die u niet mee kan nemen indien u zou verhuizen of het onroerend goed zou verkopen, komen in aanmerking.

Door dat u nu koos voor een groepsverzekering/IPT met een lage intrestvoet of interestvoet nul, zal u ook slechts een zeer kleine verwaarloosbare rente betalen op het kapitaal dat u vervroegd opneemt tot aan uw 60 of 65ste. De technische details besparen we u maar het is een erg interessant verhaal. Aarzel ons niet te contacteren voor meer informatie.

Met vriendelijke groeten,
I De Hoon
Director
www.dehoon.be

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…