De Covid-hysterie is nog niet over of de eerste fiscale gevolgen zijn er al! Ik heb het dan nog niet over de crisis belastingen die ons te wachten staan, omdat de economie plat moest vanwege een falende overheid. Neen onder het mom van ‘fiscale solidariteit’ plant de regering een volledige transparantie van uw bankrekeningen.

Wat betekent dit?

Tegen het advies van de ‘privacy waakhond’ in, wil de regering vanaf nu elk jaar een ‘automatisch rapport’ met alle saldi van jouw bankrekeningen. Nu heeft de fiscus pas inzage in je rekeningen in geval van een vermoeden van fraude. Dit is niet altijd zo eenvoudig om dit hard te maken. Nu krijg ze alles op een bordje voorgeschoteld. Het zal de fiscus smaken! Als men uw saldi een beetje fors vindt of opmerkelijk, zal verder onderzoek volgen. Dus belastingambtenaren gaan zomaar uw vermogen kennen, of althans een deel ervan. Dit onder een liberale premier… Misschien toch eens een dopingtest doen.

Hou u niet in te om uw fiscale residentie naar het buitenland te verplaatsen, we zijn er om u van A tot Z te helpen om op een creatief legale manier dit aards tranendal te verlaten.
Veel succes aan het fiscale front.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…