Zoekt u nog kosten tegen het einde van het jaar ? Heeft u al gedacht aan de interne pensioenvoorziening ? Wat is dit ? Dit is eigenlijk een voorziening (een belofte) die de vennootschap aangaat tegenover haar bedrijfsleider, en waarbij zij zich verbindt om voor hem een aanvullend pensioen bijeen te sparen.

De vennootschap kan hierdoor dezelfde fiscale voordelen genieten als bij de gekende groepsverzekering, inclusief de zgn. backservice (de éénmalige premie voor het verleden). Alleen moeten er bij de interne pensioenvoorziening geen effectieve premies gestort worden aan een externe verzekeraar.

Dus dé ideale methode om een grote fiscaal aftrekbare kost te creëren zonder dat er effectief een uitgave tegenover staat. Ideaal bv. voor vennootschappen die wel veel winst maken en veel belastingen moeten betalen maar niet over de nodige cashflow beschikken. Wel moet u zich deskundig laten begeleiden en moeten er de nodige juridisch en fiscaal sluitende contracten worden voor opgemaakt.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…