Geachte, beste,

Wij wensen u een succesvol 2009 zonder al te veel doemdenken en zonder te veel fiscale pijn, alhoewel (oei het doemdenken is al begonnen) de overheid na de grote ‘smijt – met – het geld – show’, het geld zal komen halen bij de ondernemers en zelfstandigen. Maar laat ons positief blijven.

Wij melden met enige fierheid de opening van ons kantoor te Praag (een Nederlandse versie van de site komt eraan – zie nu al op www.aspentaxco.com). Bedoeling is om van uit dit kantoor lokale ondernemers van internationaal fiscaal advies te voorzien maar ook Belgen en Nederlanders die zaken willen doen in Centraal en Oost-Europa verder te helpen.

Ook nu zal het hoofdzakelijk fiscale globalisering moeten zijn die de fiscale pijn in België dragelijk moet maken. We willen toch nog even stilstaan bij de E-zone company op Curaçao. Deze E-zone companies kunnen gebruikt worden voor internethandel maar ook voor bv. import, export enz. De wetgeving is gegarandeerd tot 2026. Een E-zone company betaalt 2% belasting op Curaçao. Maar het voordeel is dat bij een goed opgezette structuur waarbij de E-zone is opgezet door een Nederlandse BV, 98% van het resultaat van de E-zone NV belastingvrij kan doorgeboekt worden naar de Nederlandse moedermaatschappij. Hier worden deze winsten dus niet belast. Maar stel nu dat de Nederlandse BV is opgericht door een Belgische BVBA, dan kan deze winst uit Nederland verder worden doorgestoten …onbelast … naar de Belgische BVBA. Hier haalt u het geld eruit tegen 15% of dividend of  u laat het geld zitten in uw BVBA. Meer info op onze site.

Wij willen u ook graag uitnodigen om regelmatig te gaan kijken op onze site : www.bespaarbelastingen.be waar wekelijks nieuwe fiscaal spannende bijdragen op terug te vinden zijn. Bovendien kan u nog steeds gebruik maken van ons handig online advies. Vergeet ook niet dat we op 22 januari nog een seminar geven rond de intrigerende wereld van het offshore – gebeuren.

U bent steeds welkom voor een creatief maar legaal advies. 

Met vriendelijke groeten,
I De Hoon
Director

 

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…