Geachte, beste,

Regelmatig duikt de vraag op of men een jacht of zelfs een vliegtuig kan laten betalen door de vennootschap. Er zijn hier zelfs al een aantal arresten en vonnissen rond geweest, en de belastingplichtige is in deze zeker niet kansloos. Alleen moet u een verhaal hebben zoals onlangs weer bleek uit een arrest van het Antwerpse Hof van Beroep. Pas natuurlijk al zeker het doel aan van uw vennootschap en zorg dan bij voorkeur dat het vliegtuig of het jacht bepaalde inkomsten zal genereren. U verhuurt uw motor- of zeiljacht regelmatig…. U heeft er wat facturen van …u heeft een kleine website. Niemand zegt dat niet mensen uit uw vriendenkring … het af en toe eens kunnen huren voor een special event.  En ja wees eerlijk, u geniet er ook af en toe van en laat u daarom een stukje privé belasten als voordeel alle aard.

En nog meer goede raad. Voor de jonge zelfstandigen onder onze lezers. Als startende zaakvoerder of bestuurder is men de eerste drie jaar vrijgesteld van voorafbetalingen. Maar (en dit wordt al eens vergeten!) enkel als u zaakvoerder of bestuurder wordt in een nieuw opgerichte vennootschap en niet als het om een bestaande vennootschap gaat.

Voor onze Nederlandse lezers. Vorige week stond er weer in de Telegraaf : ‘Liechtenstein opent zijn grenzen voor de Nederlandse fiscus…’. Boerenbedrog! Alleen bij zeer ernstige fraude in de woonstaat (dus hier Nederland) en een sluitend gerechtelijk dossier zal Liechtenstein eventueel overwegen bankgegevens in dat geval vrij te geven. Dus iets compleet anders dan men de leeg gezogen belastingplichtigen wil doen geloven. Hou het hoofd koel.

En voor de would-be-immigranten. Nieuw Zeeland stelt u de eerste vier jaar vrij van belastingen voor het inkomen dat u verdiende of verdient buiten Nieuw Zeeland. Australië heeft een gelijkaardige regeling.

Het laatste offshore seminar voor dit jaar gaat door op 17 december. Schrijf u snel in. En voor alle andere creatief legale adviezen weet u ons te vinden.

 

Met vriendelijke groeten,

I De Hoon

Director

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…