Tip van de week

Geachte, beste,

In 2010 is wereldwijd het gemiddelde tarief van de vennootschapsbelasting gedaald van 24,03 naar 23,45%.  België staat met zijn 33,99%, samen met een clubje hardliners eenzaam aan de top. Volharden in de domheid heet dit. Het Europees gemiddelde ligt op 19,98%! De indirecte belastingen liggen wereldwijd op 13,02%. Dus hoog tijd dat u als moegetergde belastingplichtige u onzichtbaar maakt voor de fiscus! Koop daarom ons laatste boek, uitgegeven door Roularta, onder dezelfde titel. U kan het boek ook kopen via onze website: www.bespaarbelastingen.be.

BTW en nieuwe auto

Het jaareinde is veelal een moment om nog vlug kosten te maken – beter iets kopen dat je niet echt nodig hebt dan het geld te laten verzwelgen door de geldverslindende overheid. Dus waarom geen nieuwe auto kopen, uzelf eens lekker verwennen met die al te dure bolide. Wat is nu het slimste? Een hoge korting voor uw vennootschap of een hogere overnameprijs? Wij adviseren een hogere korting voor uw vennootschap. Waarom? Omdat u dan minder niet – recupereerbare BTW betaalt. Heeft u echter een eenmanszaak (dus géén vennootschap) dan kan een hogere overnameprijs mogelijk interessanter zijn als u uw auto pas na vijf jaar verkoopt.

Loon en R/C
is dit waar? Stel dat u op het einde van het jaar in uw vennootschap geen loon meer opneemt (uw BVBA zit wat krap). Dan kan u dit loon dat u niet opneemt boeken op uw R/C  en het later opnemen als u geld heeft. U betaalt wel belastingen op dit loon, ook als u het niet opneemt. Iemand beweerde dat je deze belasting vermijdt als je het niet opgenomen loon boekt op ‘toe te rekenen kosten’, zgn. overlopende rekening van het passief. Is dit juist? Neen,dit klopt niet! U riskeert zelfs een aanslag geheime commissielonen van 300%, omdat u het loon niet op een fiche zet. Dus gewoon toch beter boeken via de R/C. U kunt nu zelfs nog meer intresten vragen omdat uw RC-tegoed groter is.

Op 16.11 hebben we ons offshore seminar! Er zijn nog enkele plaatsen vrij, het is het laatste seminar van 2010.
Veel sterkte aan het fiscale front!

Met vriendelijke groeten,
Iven De Hoon
Director
 

 

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…