Ondanks de moeilijke economische periode en de vele verplichtingen waarmee u als bedrijfsleider geconfronteerd wordt, heeft u toch nog behoorlijk wat omzet gedraaid en stevent u zelfs af op een niet onaardige winst. Toch wel spijtig van die belastingen … die er dan zullen aankomen. Dus alle hens aan dek en op zoek naar kosten. Waarom betaalt u de huur niet vooraf…? Stel dat u een deel van uw woning verhuurt aan uw vennootschap of aan een ‘bevriende’ vennootschap. Wist u dat uw BVBA perfect enkele jaren huur vooraf kan betalen? En wat is dan het leuke aan het verhaal.

De vooruitbetaalde huur is een aftrekpost voor de vennootschap …dus in één keer in mindering … maar u als verhuurder wordt slechts geleidelijk belast op deze huur. Als uw BVBA dus vijf jaar huur vooruitbetaalde,wordt u volgend jaar op 1/5de belast enz.

Overdrijven is natuurlijk ook nu niet gezond, betaal geen 50 jaar huur vooraf…5 jaar is wel verdedigbaar. En geef uw vennootschap bv. een korting omdat ze nu al vooraf betaalt… zorg voor een verhaal. Laat de BVBA ook de huur effectief storten op uw rekening. Zorg zo voor het eerste Kerstcadeau van het jaar …op kosten van de Staat.

Contacteer ons voor meer info: info@dehoon-dhp.com.

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…