Als u een gebouw verhuurt aan uw eigen vennootschap, moet u dus rekening houden met de zgn. huurherkwalificatie. Wanneer u als bedrijfsleider (bv. zaakvoerder) uw gebouw aan uw vennootschap verhuurt, wordt het gedeelte van de huur dat meer bedraagt dan het niet-geïndexeerde kadastraal inkomen x 5,983 belast als bezoldiging (aanslagjaar 2007, ink. 2006) tegen het progressief tarief.

Een creatieve manier om dit te omzeilen… Richt bv. samen met uw vennoot of zakenpartner één gebouw op. Als u bv. twee aparte ingangen maakt dan kan u twee aparte kadastrale nummers bekomen. U bent eigenaar van pand A en uw zakenpartner van pand B. Nu gaat u met uw managementvennootschap huren van uw partner, en hij met zijn vennootschap van u. Aangezien u geen eigenaar bent van het pand dat u verhuurt, speelt de huurherkwalificatie niet en kan u dus lekker een flinke huur vragen. Vergeet niet dat een huurinkomen nog altijd een erg interessante manier is om geld uit een vennootschap te halen.

Ook het fiscale leven kan soms simpel zijn. Wordt op deze manier een creatieve kruiselingse fiscalist. Voor de lezers die er aan denken ergens in Zuid-Europa te gaan uitblazen en er te rentenieren, kunnen we verklappen dat er een zeer interessante route is via Malta, maar echt zeer interessant. Voor meer info, weet u ons wel te vinden.

Met vriendelijke groeten,
I De Hoon Director www.dehoon.be

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…