Wat staat ons te wachten na de Corona-crisis… ? Niet veel goeds, zeker niet voor de vermogende en ondernemende belastingbetaler.

Maar er zijn nog lichtpunten … Neem nu Uruguay

Een klein democratisch en goed ontwikkeld land in Zuid Amerika. Zij hanteren net zoals Hong Kong een “territoriaal belastingstelsel”. Dit wil zeggen doe je geen zaken in Uruguay dan betaal je gewoon géén belastingen. Leuk toch. Als u Uruguay enkel gebruikt als administratief centrum maar de goederen komen Uruguay niet binnen dan betaalt de vennootschap slechts 3% belastingen op de winst (verkoopprijs goederen minus aankoopprijs). Voor al wie actief is in de ‘Amerika’s’ kan Uruguay misschien wel gebruikt worden in een fiscale optimaliseringsstructuur.

Territoriaal fiscaal stelsel!

Uruguay heeft net zoals bv. Singapore of Hong Kong een territoriaal belastingstelsel. Dus dit betekent in mensentaal dat alle inkomsten die je verdient buiten het grondgebied van Uruguay niet belast worden. Maar zelfs als je lokaal echte activiteiten organiseert zijn er zgn. freezones (zona francas). In deze freezone word je in principe als bedrijf ook niet op je winst belast. Katoennatie heeft het u jaren geleden voor gedaan!

Ook als je als vermogende gepensioneerde hier zou gaan wonen, word je niet belast op uw buitenlands pensioen, kapitaalwinsten, huurinkomsten ….

Contacteer ons voor de details!

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…