Geachte, beste,

Hopelijk zijn uw batterijen terug opgeladen. Het zal nodig zijn omdat wij er alvast terug stevig tegen aangaan, en u wekelijks zullen blijven voorzien van onze creatieve legale tips. Ook staat onze website waar bijna 1000 artikels op staan nog steeds gratis ter uwer beschikking. Het enige wat wij u vragen is om onze site verder bekend te maken bij gelijkgestemden, en indien u advies wenst bent u van harte welkom op ons kantoor of via het ‘online advies systeem’. Ook kondigen we een dezer nieuwe seminaries aan op onze website.

Voor zij die nog een vennootschap hebben met aandelen aan toonder, willen we graag bij het begin van dit nieuwe werkingsjaar er toch nog even op wijzen maken dat het misschien wel al eens tijd wordt stil te staan, wat u gaat doen nà de ‘aandelen aan toonder’. Zoals u weet verdwijnen de aandelen aan toonder. U kunt zoals u weet de aandelen op naam zetten. Dit is eenvoudig maar u heeft geen enkele anonimiteit meer. Daarom is het misschien ook een goed idee te kiezen voor ‘dematerialisatie’. Dit is een complexer verhaal.

Zonder in detail te treden komt het er dan op neer dat de aandelen op een effectenrekening worden gezet. Maar ! deze procedure biedt u veel meer anonimiteit en discretie. Het is immers zo dat de gedematerialiseerde aandelen immers in het aandelenregister van uw vennootschap ingeschreven worden op naam van de erkende rekeninghouder. Belangrijk om weten is dat de werkelijke houder van de gedematerialiseerde aandelen niet noodzakelijk bekend is…Ook tegenover de fiscus kan deze erkende rekeninghouder het bankgeheim inroepen. Bovendien kunnen – in tegenstelling tot aandelen op naam – dergelijke gedematerialiseerde aandelen worden weggeschonken via bankgift. Laat u in deze deskundig begeleiden.

Met vriendelijke groeten,

lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…