/Ebook Ik ben weg
Ebook Ik ben weg 2017-03-23T16:35:40+00:00

Ik ben Weg!

Het internationale belastinglandschap is de laatste jaren dramatisch veranderd. Niet alleen de bedrijven en individuen zijn internationaler en geglobaliseerder gaan denken maar ook de belastingadministraties.

Of we dit nu leuk vinden of niet, het is een feit.

Onnodig om te zeggen dat de verder schrijdende informatisering de samenwerking tussen de verschillende nationale administraties een pak gemakkelijker maakt.

Veel politici en belastingambtenaren lopen de laatste jaren in een constante trance en lijken zelfs last te hebben van een onophoudelijke natte droom. Op het terrein blijkt de samenwerking tussen de landen onderling stukken trager en moeilijker te verlopen dan men graag zou hebben.

Toch kunnen ‘die hards’ moeilijk anders dan te erkennen dat voor het eerst in de geschiedenis er toch wel echt sprake kan zijn van een snel om zich heen grijpende internationale samenwerking.

Dit wordt natuurlijk ingegeven door de niet-aflatende hebzucht van de nationale (vooral Westerse) overheden die te onzeker zijn om de tering naar de nering te zetten, die te onzeker zijn om moedige beslissingen te nemen.

In een soort uitzichtloze doodstrijd proberen ze kost wat kost hun doodgeknuffeld en gepamperd kiesvee nog zo lang mogelijk weg te houden van de wenkende ravijn. Maar vroeg of laat verdwijnen we met z’n allen in het gapende zwarte gat en dit door het kortzichtige beleid van deze spilzieke overheden.

De aanleiding voor het schrijven van dit boek is dat ik er heilig van overtuigd ben dat er maar één manier is om aan de collectieve, verschroeiende belastingwaanzin te ontsnappen: uw koffers pakken en wegwezen!

Vergeet de diepgewortelde kerktorenmentaliteit, het is gewoon nodig uit puur zelfbehoud!

Dus verhuizen met uw hele hebben en houden. Er is geen plaats meer voor halve oplossingen. Neen, gewoon maken dat je wegkomt is de boodschap. Waarom gaan we weg?

Fiscaliteit is hier een belangrijke drijfveer naast bijvoorbeeld criminaliteit, terrorisme, loonlasten, regelgeving en bureaucratie, veiligheid, vervuiling, niveau van het onderwijs, verkeersellende, klimaat, successie en ga zo maar door.

De vraag is dan naar waar u moet ‘verkassen’ als u dat wenst… Waar kan je naartoe en welke bestemmingen komen overeen met jouw doelstellingen? We zullen aandacht besteden aan zowel uw persoonlijke situatie en verlangens als uw eventuele professionele situatie.

Zo komen in dit boek de volgende onderwerpen aan bod:

  • fiscale emigratie voor locatie-onafhankelijke professionals,
  • fiscale emigratie voor renteniers,
  • fiscale emigratie voor mensen die hun nalatenschap willen regelen op hun eigen manier, en
  • fiscale emigratie om een tweede paspoort te verwerven.

Op het eerste zicht lijkt het gemakkelijk: weg is weg. Maar zo denkt de belastingadministratie er niet over. We zullen het in dit boek hebben over wanneer je echt weg bent voor de fiscus. En wat er gebeurt als je maar met één been in het buitenland staat.

De tijden zijn namelijk veranderd en het bankgeheim is quasi verleden tijd. Voorbij zijn de tijden dat je een parallel inkomstencircuit (appeltje voor de dorst) kon aanleggen buiten jouw land van verblijf met behulp van een postbusvennootschap in een belastingparadijs en een bijhorende bankrekening in een land met bankgeheim.

Voorbij zijn de tijden dat je massaal veel bedrijfswinst kon verschuiven naar één van jouw andere, minder belaste vennootschappen in het buitenland zonder er verantwoording te moeten voor afleggen (doordachte, marktconforme verrekenprijzen zijn de standaard).

Dit boek is opgebouwd rond één heel belangrijk feit: verhuizen is de enige manier om kostelijke en tijdrovende discussies te vermijden en om in de toekomst nog te genieten van acceptabele belastingtarieven! DE tip van dit boek is simpel: echt verhuizen is de sleutel naar financiële en persoonlijke vrijheid.

In het geheim geld parkeren in het buitenland met behulp van een inventieve juridische constructie komt in de nabije toekomst ontegensprekelijk aan het licht in jouw land van verblijf… Dit is het gevolg van de wereld die financieel transparant aan het worden is dankzij de automatische uitwisseling van fiscale gegevens die op komst is.

Met vriendelijke groeten,

Iven De Hoon