Tip van de week

Mensen, mensen… de nieuwe regeringsmaatregelen zijn een echte schande. Onze telefoon staat roodgloeiend. De bedrijfsleiders en KMO’s hebben een miljoen meer redenen om op straat te komen dan het zootje ongeregeld van de vakbonden. Maar zelfstandigen hebben geen tijd om te betogen! Als je als bedrijfsleider met nauwelijks tijd voor jezelf, je verwent met een wagen van pakweg 150 000 EUR, dan kost u dit vanaf nu 1250 EUR per maand in plaats van 150 EUR, een stijging met 682%!!!!! Dan hebben we het nog niet over het ‘voordeel alle aard’ van een woning in de vennootschap. Dit is een oorlogsverklaring. Zelfs de managementvennootschappen willen de Stalinisten die nu op het Staatssecretariaat van fraudebestrijding plaats hebben genomen aanpakken. Het is ronduit dramatisch. Mensen gaan hun gedrag aanpassen en minder consumeren en de overheid zal pakken minder inkomsten hebben dan gedacht. En als u onze tips of adviezen volgt, nog veel minder. Want wij zullen er alles aan doen om elke euro belastingen te ontwijken, dit is onze plicht. Meer dan ooit is onze slogan : ‘belastingen is gelegaliseerde roof’. We zijn boos. Goed onze tip nu!

 

Hoe omzeil je de schandalige bedrijfsbelasting op bedrijfswagens?

In het bijzonder wat oudere wagens betreft, kan er dan ook aan gedacht worden deze privé over te nemen van de vennootschap. Let wel: de BIV wijzigt vanaf volgend jaar ook. Vermoedelijk zal deze aanzienlijk duurder worden. Daarom mogelijk op korte termijn nog actie ondernemen. Gezien deze wagens fiscaal duur zijn, kan het wel eens best meevallen deze wagen aan de vennootschap te onttrekken, want de markt voor zulke wagens zal zeker niet positief evolueren.

Wanneer de wagen privé eigendom is kan u ofwel de wagen aan de vennootschap verhuren of een kilometervergoeding aanrekenen.

Het verhuren van een roerend goed zoals een wagen wordt belast als een roerend inkomen. Zulk een roerend inkomen is uiteindelijk belast tegen een tarief van 15%. Bij het verhuren van roerende goederen kennen we ook immers nog een aftrek van kosten. Ofwel bewijst men deze kosten ofwel opteert men voor de forfaitaire kostenaftrek. Deze laatste bedraagt 15% van het brutobedrag.

Een andere optie is dat u aan uw vennootschap een kilometervergoeding aanrekent. Deze vergoeding is in principe belastingsvrij. Maar volgens de Administratie enkel wanneer het jaarlijks aantal afgelegde kilometers niet hoger ligt 24.000 km per jaar (ComIB 31/36). Het bedrag van deze huidige kilometervergoeding (periode van 1 juli 2011 tot 30 juni 2012) bedraagt 0,3352 euro/kilometer.

Lees het uitgebreide artikel op onze website: www.bespaarbelastingen.be. Lees ook onze E-books!

Veel sterkte.

I De Hoon

Director

Gelden Onttrekken Aan De Vennootschap – Editie 2017

15 praktische mogelijkheden om gelden te onttrekken aan de vennootschap begrijpelijk uitgelegd in dit boek van 78 pagina’s.

Gratis Inkijkexemplaar
lees onze fiscale boeken

Heb je een vraag?

Beste lezer,

Zoals u weet is fiscale wetgeving een snel veranderende materie. Als u daarom twijfelt of een ouder artikel nog volledig up to date is, twijfel dan niet ons te contacteren…

Als je een creatief maar legaal advies nodig hebt, of als je met een opmerking of een idee zit, of je wilt een achterpoortje dubbelchecken, je wenst een second opinion, je hebt een vennootschap nodig,..of je wilt even bijpraten…