//Zeven lange jaren…

Zeven lange jaren…

Geachte, beste, 

Uit informatie van bankiersmiddens uit Singapore en Hong Kong, blijkt overduidelijk dat de overheden hier nooit of te nooit van zin zijn het bankgeheim op te heffen, tenzij voor criminele activiteiten. Deze stellingname werd ons via diverse contacten ter plaatse bevestigd. Dus in Azië zitten we nog wel enkele decennia goed. Ook Zwitserland schijnt nu het tegenoffensief te hebben ingezet tegen de VS en vecht via advocaten in de VS de UBS case aan. De tegenbeweging is op gang gekomen. Maar de politieke leiders hebben bereikt wat ze wilden, de mensen zijn verder bang gemaakt en paranoia. Big Tax is watching you!

  Om nog even door te gaan op Singapore. In deze ambitieuze stadstaat is het voor Westerlingen vrij makkelijk een verblijfspermit te krijgen, wat weer in bepaalde gevallen kan leiden tot belangrijke fiscale voordelen of zelfs tot het vermijden van Belgische of Nederlandse belasting. Wenst u hier het ‘fijne’ van te weten, contacteer ons dan. Ook Labuan biedt hier mogelijkheden …Labuan is een onderdeel van Maleisië. 

Nu even terug naar Belgenland. Zoals u weet kan de fiscus sinds kort bij fraude geen vijf jaar maar zeven jaar terug gaan. Maar is er wel fraude. Dát is inderdaad een cruciale vraag. Om tot zeven jaar terug te kunnen controleren, moet de fiscus immers vooraf schriftelijk en bovendien nauwkeurig uitleggen welke aanwijzingen van fraude hij dan wel heeft en dat is uiteraard niet zo evident. Het moet dus al direct over serieuze zaken gaan (bv. schriftvervalsing). En als je ‘vergeet’….. Een onjuiste aangifte is géén fraude. Anders zou immers iedere Belg een fraudeur zijn, want wie geraakt er nu nog wijs uit zijn aangifte, laat staan uit de fiscale wetgeving? Een foutje of een vergetelheid is dus zo gebeurd. De bewaartermijn voor uw boekhouding werd ook verhoogd van vijf naar zeven jaar en daar houdt u het best wél rekening.

Nu de beurs slecht gaat zijn er heel wat mensen die soms gewoon cash geld in hun kluis stoppen. Huur de kluis op je vennootschap. Bij overlijden is er hier geen verzegeling…Een vennootschap overlijdt niet! 

Verder veel sterkte en hopelijk tot binnenkort. 

Met vriendelijke groeten, 

I De Hoon
Tax Director

 

2009-05-07T06:24:13+00:00
Woensdag 24 januari  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me