//Wat vindt de fiscus van kunst op kantoor?

Wat vindt de fiscus van kunst op kantoor?

De fiscus heeft het steeds moeilijk met kunst op uw kantoor of bedrijf.

Dus als uw BVBA kunst aankoopt zal ze dit niet altijd appreciëren maar nog vervelender…. afschrijvingen op dergelijk kuntswerk is geen "makkie", want volgens de fiscus stijgt kunst alleen maar in waarde dus … afschrijvingen liggen moeilijk. Doe het anders. Koop het kunstwerk in eigen naam en verkoopt het vruchtgebruik voor bv.15 jaar (ja net zoals bij een pand) aan uw vennootschap.

Nu heeft uw vennootschap een recht dat binnen 15 jaar niets meer waard is, nu kan de vennootschap zonder discussie over een periode van 15 jaar dit kunstwerk afschrijven en na 15 jaar bent u persoonlijk terug volle eigenaar van dit kunstwerk.

Die verkoop kan met onderhandse akte gebeuren dus zonder tussenkomst van een notaris. De slagroom op de taart komt er nu aan… Uw vennootschap betaalt u voor het vruchtgebruik. U wordt niet belast op de vruchtgebruiksom (staat zo in de fiscale wetgeving). Dus nog een extra leuke manier om geld uit uw vennootschap te halen.

Voor meer info, zie onze website of contacteer via info@dehoon.be.

2008-03-19T23:12:55+00:00
Dinsdag 19 december  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me