//Wanneer is een holding geen probleem?

Wanneer is een holding geen probleem?

Zoals u weet is de verkoop van aandelen in België belastingrvij. Dit kan zo zijn voordelen hebben als u een tweede vennootschap opricht. U verkoopt dan belastingvrij uw aandelen aan deze tweede vennootschap. Deze tweede vennootschap bezit dan de aandelen van uw eerste vennootschap en wordt een holding genoemd. U kan dus tijdens uw actieve loopbaan al eens langs de ‘kassa’ passeren. Deze holding zal dan bij de bank lenen en u uitbetalen. Vervolgens zal deze holding de bank moeten terug betalen, dit zal gebeuren door geld te onttrekken aan uw eerste vennootschap, dit door managementfees of door dividenden. We gaan u hier niet lastig vallen met fiscale details maar het is een fiscaal aangename operatie. De fiscus zag en ziet dit niet graag. Nu heeft minister Reynders gezegd dat deze constructie onder bepaalde (maar toch wel erg strenge) voorwaarden door de beugel kan … Het kan echter ook anders.

Waarom doet u dit verhaal niet met een buitenlandse EU-vennootschap … Alles zal zich buiten het gezichtsveld van de Belgische fiscus voltrekken, u doet hier niets illegaals mee. Ierland is in dit verband een fiscaal buitengewoon aangenaam en correct land. Dergelijke operatie is zeker betaalbaar. Vroeger werd u belast (16,5%) op de verkoopsom van de aandelen die u verkocht aan een buitenlandse vennootschap. Maar n.a.v. een uitspraak van het Europees Hof van Justitie heeft de fiscus nu afgezien van deze meerwaardebelasting (Beslissing nr. 400.344). Dus de weg naar Tipperary ligt open ….

Voor meer info, kan u terecht op info@dehoon.be.

2008-03-07T23:56:01+00:00
Donderdag 13 december 2018
11:00u - Antwerpen

Gratis Seminar:
Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link