Waar is de spuit!

Tip van de week

In de nieuwe begrotingsmaatregelen wordt ook nu weer de notionele intrestaftrek niet ‘vergeten’.  Op deze manier speel je elk vertrouwen in het internationale taxmilieu kwijt. En de begrotingsinkt is nog niet opgedroogd of men moet al opnieuw een gat gaan vullen. Van de regen in de drop. Dit zijn allemaal kortzichtige maatregelen, dom en bekrompen. Bedrijven zullen inderdaad geen gebruik meer maken van de notionele intrestaftrek, ze pakken immers hun koffers. Arm België.

U vindt een volledig artikel op onze website over hoe verder de notionele intrestaftrek wordt verminkt! Schaf het ding dan gewoon af. Liever vandaag nog dan morgen. Stop dit nodeloos lijden. Euthanasie nu voor de notionele intrestaftrek gevraagd! Waar is die spuit!

Als u nu een schuld hebt tegenover uw vennootschap, betaalt u hoge debetinresten, deze bedragen nu voor 2012 maar liefst 9,50%. Diefstal in deze tijden van lage rentevoeten. Tip. Doe het anders! Uw RC-schuld is eigenlijk een lening zonder vaste looptijd. Zet deze om in een lening met vaste looptijd. Wist u dat de fictieve debetinresten voor een dergelijke lening met een bepaalde looptijd héél wat goedkoper zijn dan die voor uw rekeningcourant. We besparen u de technische details maar op bv. 100.000 EUR schuld kan het u jaarlijks 3000 EUR opleveren.

Veel sterkte!

Met vriendelijke groeten,

 

Iven De Hoon

Managing DirectorBekijk ook deze artikels uit de categorie Belastingen.

Bekijk ook deze artikels uit de categorie Tip van de week.