//Verlieslatende vennootschappen …terug in trek?

Verlieslatende vennootschappen …terug in trek?

Tip van de week

 Geachte, beste, 

Dat de gulle interventies van de overheden in de banksector en in sommige landen zelfs in de industrie, niet zonder fiscale gevolgen zou blijven, kon een klein kind voorspellen. En nu is het zover, in de UK gaat men de hogere inkomens gewoon een pak meer belastingen laten betalen. Dit is nog maar het begin, de jaren ’80 zijn terug. Het verhogen van de belastingen zal dé remedie zijn van de overheden om hun ‘begrotingkraters’ op te vullen. Moegetergde belastingplichtigen zullen alerter moeten zijn dan ooit. De overheid gaat van deze crisis gebruik maken om het net op alle fronten verder aan te trekken… De Staat is terug. In vele gevallen zal de oplossing moeten gezocht worden in de internationale fiscaliteit. We zijn er klaar voor. U bent welkom. 

Zoals u weet kan u in bepaalde gevallen het verlies van een vennootschap die u overneemt gerecupereerd worden. Dit kan niet als de controle van de vennootschap wijzigt tenzij er sprake is van ‘rechtmatige financiële of economische behoeften’. Wat betekent dit? Wel de rechter (Rb. Antwerpen, 31.3.2008) heeft nu gesteld dat als u een BVBA overneemt en u breidt de activiteiten uit…dat er dan geen probleem is. In casu ging het over een patrimoniumvennootschap met een pak verliezen. De aandelen worden verkocht en de overnemer begint met de vennootschap een kunsthandel, hierdoor wordt de vennootschap terug gezond. Dit vindt de rechter meer dan oké… Als u weet dat vele patrimoniumvennootschappen verliezen lijden, opent dit een pak opportuniteiten. Zeker als in deze crisistijden belastingplichtigen gedwongen zijn hun vennootschap van de hand te doen. Dus zo kan u fiscale koopjes doen….Bovendien ligt in deze de bewijslast steeds bij de fiscus… En nog een fiscaal opkikkertje in deze moeilijke tijden.

De rechter (Luik, 18.4.2008) is van mening dat restaurantkosten mogen bewezen worden aan de hand van een afrekening van bv. Visa of Master card. U moet dus niet van elke uitgave een BTW-bonnetje hebben, evenmin de naam van diegene met wie u ging eten?  Voor meer info, weet u ons te vinden. 

Met vriendelijke groeten, 

I De Hoon

Director

2008-11-26T10:02:01+00:00
Donderdag 13 december 2018
11:00u - Antwerpen

Gratis Seminar:
Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link