Trek ook uw BTW af in uw patrimoniumvennootschap!

Naar aanleiding van al deze beursellende krijgen we toch nog regelmatig de vraag, indien men belegde via de vennootschap, of inderdaad minwaarden op aandelen helemaal niet aftrekbaar zijn als kosten. Ja dat is inderdaad zo. Erger nog, zelfs de verkoopkosten op uw ‘nog – net – goed – voor de – openhaard’ aandelen zijn niet aftrekbaar.  Kocht u met uw vennootschap daarentegen obligaties, converteerbare, dan is de eventuele minderwaarde bij verkoop wel een kost; dit geld ook voor warrants en aandelenopties.

U heeft waarschijnlijk ook al gehoord van de BTW-eenheid, wel dit opent ook een aantal onverwachte perspectieven. Veel belastingplichtigen hebben een werkvennootschap en een patrimoniumvennootschap. Nadeel is dat de BTW op bv. verbouwingen enz nooit recupereerbaar is, ook niet als de patrimoniumvennootschap bv. een bedrijfsgebouw koopt dat door de werkvennootschap wordt gebruikt als huurder. De patrimoniumvennootschap is immers meestal niet BTW-plichtig.

U kan er daarom voor kiezen de twee vennootschappen samen een BTW-eenheid te laten vormen, men krijgt dan één BTW nummer. In dat geval gaat men ook zien – binnen de BTW-eenheid naar het gebruik van het gebouw – en gaat men zien dat het bedrijfsgebouw voor de zaak wordt gebruikt. De BTW is dan wel recupereerbaar! Doen dus.Voor ons seminar van volgende week, zijn er nog enkele plaatsen vrij. Voor meer info, zie op onze website.Aarzel niet ons te contacteren voor meer info rond deze tip. 

NIEUW E-BOOK BESPAAR BELASTINGEN!
Erfrecht 2015. Wie erft wat?

Alle vragen rond erfenis en testament, kort en begrijpelijk uitgelegd. Lees nu dit ebook voor het te laat is!

In onze praktijk worden we dagelijks geconfronteerd met heel wat onwetendheid en misverstanden rond erfrecht. Begrijpelijk want het is een kluwen. Nu er hoe langer hoe meer nieuwe samengestelde gezinnen zijn, wordt het meer dan ooit belangrijk om te weten wie van wie… wat erft. Kortom wat zijn de spelregels. Alleen als u deze kent, kan u aan successieplanning doen. Ook over successieplanning bieden we een e-book aan.Bekijk ons aanbod van eigen fiscale e-books.Leave a Reply

Your email address will not be published.