//Toch BTW aftrekken in uw patrimoniumvennootschap…

Toch BTW aftrekken in uw patrimoniumvennootschap…

Wat vaak over het hoofd gezien wordt, is dat wanneer u een patrimoniumvennootschap heeft, u de BTW niet kunt recupereren maar enkel in de vennootschap kunt aftrekken als kost.  Stel nu dat u in de immovennootschap een belangrijk pand hebt zitten dat u verhuurt aan de werkvennootschap en dat u wenst te verbouwen of renoveren. Leuk …dit zijn kosten voor de patrimoniumvennootschap. Maar wat nu met de BTW… Wat doet u niet? Gewoon de werken laten uitvoeren door de werkvennootschap die de BTW recupereert want deze vennootschap is wel BTW-plichtig. Neen, zo simpel is het niet. De fiscus zal dit niet graag zien en stellen dat het werken zijn die de verhuurder op zich moest nemen met minder aangename fiscale gevolgen voor de verhuurder. 

Wat doet u beter? Maak een nieuw huurcontract of pas het bestaande aan en leg alle werken (ook grote renovatie en instandhoudingswerken) ten laste van de huurder (uw werkvennootschap). Dit mag niet meer bij de woninghuur maar wel bij alle andere huurcontracten. Zorg verder voor een mooie papierwinkel. De huurder (werkvennootschap) vraagt netjes per aangetekend schrijven de toestemming van de verhuurder. Deze verhuurder verklaart zich akkoord en stelt nog eens netjes dat alle werken op het einde van het huurcontract zonder meer naar hem toekomen en dit zonder enige vergoeding.

 

Bekijk ook deze artikels uit de categorie BTW Tip.

2008-03-04T22:13:47+00:00
Dinsdag 19 december  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me