//Terugkeer van buitenlandse fondsen…

Terugkeer van buitenlandse fondsen…

Geachte, beste, 

In deze woelige tijden komt het er op aan alert te zijn… dat de belastingbetaler niet het kind van de rekening wordt. Hopelijk zullen de machthebbers niet zo cynisch zijn om meer belastingen te heffen op roerende inkomsten zodra het wat beter gaat. In ons enthousiasme om u fiscale tips mee te geven, vindt u hier een simpele ‘kluistip’. Stel dat de enige bank die u nog vertrouwt de ‘bank in het park is’, en u gewoon uw geld in uw kluis wenst te bewaren…bij een bank weliswaar. Huur dan de kluis met je vennootschap.
Immers zoals u weet …
vennootschappen gaan niet dood. Dus bij overlijden wordt de kluis niet geblokkeerd en… geen successierechten…
Nu gaan we weer even fiscaal vreemd. 

Vele belastingplichtigen vragen als ze offshore gaan, hoe ze de terugkeer kunnen organiseren. Er zijn diverse legale mogelijkheden. Maar toch even kort een recent arrest aanhalen van het Gentse Hof van Beroep (24.06.2008) dat weer wat extra mogelijkheden geeft…Een doodgewone BVBA verhoogt haar kapitaal aanzienlijk. De kapitaalverhoging gebeurt door een Britse LTD, de fiscus zegt …dat is uw zwart geld dat je terug inbrengt. De wijze rechter zegt ‘dat het feit dat de Engelse LTD geen echt eigen kantoor had volstaat niet om te stellen dat de inbreng van kapitaal geveinsd is’. De bewering dat het onwaarschijnlijk is dat een buitenlands bedrijf in een lokale familievennootschap zou investeren, vindt het Hof irrelevant. De bewering dat het echtpaar ook eigenaar zou zijn van de Engelse LTD, kan de fiscus niet aantonen en is pure stemmingmakerij volgens het Hof. Voor meer details en ‘fiscaal stevig advies’, weet u ons wel te vinden. 

U kan zich al inschrijven voor ons nieuw offshore seminar op 13 november (zie onze website). 

Met vriendelijke groeten, 

I De Hoon
Director

2008-10-20T20:47:49+00:00
Dinsdag 19 december  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me