//Tak 21 en de 8 jaar/ wat u nog niet wist…

Tak 21 en de 8 jaar/ wat u nog niet wist…

Geachte, beste,

Vorige week verspreiden de media het bericht dat er 68.000 ambtenaren te veel zijn in dit land. Het probleem is dat ambtenaren hun prestige (en dit is begrijpbaar) niet zoals in de bedrijfwereld meten in termen van inkomen of bijdrage tot de winst van de onderneming. Neen, een ambtenaar wordt belangrijker naar mate de budgetten die hij kan rond strooien groter worden of wanneer hij meer mensen onder zich krijgt. Pijnlijk gevolg ? Een directeur in de ambtenarij is dus steeds op zoek naar grotere budgetten en meer personeel, onafgezien van de noodzaak hiervan.

Wij willen toch nog eens opnieuw in het kader van de estate planning wijzen op het interessante vehikel van de Luxemburgse SPF (Société de gestion de patrimoine familial). Het gaat hier dus om een gewone Luxemburgse vennootschap die als enige doel heeft een familiaal vermogen te beheren, en de opbrengsten worden enkel belast aan 0,25%. En hier is niets onwettelijk mee. Bovendien (maar dit is al voor de specialisten) is het dubbelbelastingverdrag Luxemburg – Hong Kong ook van toepassing op de SPF. Dit kan erg interessant zijn… Voor de details weet u ons te vinden. Eind deze week vindt u hier ook meer info over op onze website.

Even terug naar dit belastingtranendal van het Belgikske. Kiest u voor een Tak 21 weet dan dat de termijn van 8 jaar belangrijk is (zie ook onze website) . Wist u dat het niet noodzakelijk zo hoeft te zijn dat de ‘laatste’ storting die u deed acht jaar geleden moet gebeurd zijn. Neen, enkel het contract moet acht jaar lopen. Er is hier zelfs een parlementaire vraag over gesteld. Dit biedt mogelijkheden…

U kan zich nog inschrijven voor ons offshoreseminar op woensdag 28.10. Het aantal inschrijvingen is beperkt.

Veel sterkte.

Met vriendelijke groeten,

I De Hoon
Tax Director

2009-09-22T19:42:26+00:00
Dinsdag 25 september 2018 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link